Roos Matla

ROOS MATLA

Roos Matla (1986) studeerde in Juli 2011 af aan de opleiding Scenografie aan de Theaterschool Amsterdam. Vanuit haar interesse in het vormgeven van personages, in de vorm van theaterkostuums, ontwikkelde zij de afgelopen jaren een minstens even grote interesse in ruimtelijke vormgeving in de vorm van decor en installaties.

Als maker, maar ook als toeschouwer, heb ik een voorkeur voor beeldende voorstellingen. Theater gaat voor mij over ervaren, het ervaren van een bepaalde sfeer of emotie. Beeld heeft hierin de kracht een universele taal te spreken die het onderliggende gevoel van een voorstelling of performance kan tonen.

Mijn ontwerpen ontstaan al makend. “ Boetserend ” met materialen komen ruimtelijke vormen tot stand waarin fysieke eigenschappen van het materiaal vaak in relatie staan tot de inhoud. Het materiaal is voor mij meer dan enkel de drager van het ontwerp maar is een belangrijk onderdeel van het gevoel wat ik hiermee wil overdragen.

Naast mijn werk als (assistent) ontwerper voor theater e.d. vorm ik samen met Juul Dekker en Sofie Doeland het collectief LABland.
(zie pagina LABland)

C.V. Roos Matla

r4b-w

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s